Connect with us

Internasjonalt

Russisk flyselskap starter opp i Europa

Publisert

| Dato:

Det russiske flyselskapet Azur Air er i ferd med å etablere seg i Europa som et langdistansealternativ. Selskapet får nå fly med base i Dusseldorf og skal som Azur Air Germany fly langdistanseruter ut fra Tyskland med Boeing 767.

Selskapet het tidligere Katekavia og var et selskap under UT Air før dette selskapet gikk overende og konkurs.

Oppstarten blir i april 2017 og selskapet har fått kontrakt med det russisk tyske reiseselskapet Anex Tour og skal fly på selskapets destinasjoner fra starten av sommerprogrammet.

Mallorca, Kanariøyene, Kreat, Bulgaria og Den Dominikanske Republikk er de første destinasjonene ut. Deretter kommer også Tyrkia og Brasil.

Anex Tour har fått med seg den tidligere Thomas Cook sjefen Markus Leutner på laget. Tre Boeing 767 skal stasjoneres i Dusseldorf, men vil også fly fra Berlin og Munchen i løpet av 2017 melder DTW.

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest