Flyselskapet Ryanair avviser påstandene fra KrF, YS og Parat Luftfart om at selskapet unndrar å betale skatt i Norge.

Det var i går at  lederen av Stortingets finanskomité, Hans Olav Syversen (KrF), overfor Dagsavisen uttalte at Ryanair bør granskes av skatteetaten.

LES: KRF, YS OG PARAT VIL HA GRANSKNING AV RYANAIR

Syversen vil be skatteetaten om å ettergå flyselskapet for å se om selskapet har unndratt seg norske skatter og avgifter. Både Parat Luftfart og YS støtter utspillet fra KrF.

Saken kommer opp i etterkant av at Ryanair  i sommer trakk en anke til Høyesterett der en oppsagt ansatt i flyselskapets øyne ikke faller inn under norsk lov, selv om hun jobbet ut fra basen i Norge. KrF , YS og Parat Luftfart mener Ryanair har fått eller gitt seg selv en konkurransefordel i forhold til SAS og Norwegian, ved å unndra å betale norske skatter og avgifter som de er pliktige til å gjøre.

Nå avviser flyselskapet påstandene og mener det er falske anklager.

-Disse anklagene er falske, Ryanair betaler skatt for selskapets piloter og kabinansatte i Irland. Dette fordi ansatte går på kontrakter og jobber på irske registrerte fly. Vi betaler det vi skal i henhold til irske skattelover, sier Arune Jaraite som er Sales & Marketing Executive i Ryanair til Hangar.no i dag. 

Uttalelsen er den samme selskapet har sendt til en rekke medier som omtaler saken i dag.

Finansministeren tar saken

Etter at Parat i går sendte en henvendelse til Siv Jensen om å igangsette etterforskningen, kom det et raskt svar fra finansministeren.

– Parat tar opp flere viktige spørsmål, og jeg setter pris på at de engasjerer seg. Vi har sendt over brevet til Skattedirektoratet. Jeg er trygg på at de vil følge opp saken på en hensiktsmessig måte, sier finansminister Siv Jensen (Frp) i en skriftlig kommentar til Dagsavisen.

Skatteetaten mener på generelt grunnlag at alle selskap som opererer i Norge skal forholde seg til norske lover og regler og betale skatter og avgifter deretter.

Hvorvidt skatteetaten mener at alle flyselskap som har basefly i Norge, eller flyr til og fra Norge skal betale skatter for ansatte i landet ønsker ikke etaten å svare på.

 

Foto: Hangar.no