Det irske flyselskapet Ryanair lanserte i dag et nytt konsept med en egen Boeing 737-700 i ren businessklasse.

Flyet har 60 seter i to pluss to konfigurasjon. Boeing 737-maskinen som er bygget i 2009 har så langt blitt benyttet av selskapet til opplæring av nye piloter og kabinansatte.

Ryanair har operert flyet siden juni 2015. I følge pressetalsmann Robin Kiely i Ryanair skal selskapet benytte flyet for utleie til bedrifter og grupper som som ønsker å leie et eget fly med plass inntil 60 personer.

Vi er glade for å kunne tilby denne nye business jet servicen med vår nye og spesial innredet Boeing 737-700, som tar opptil 60 passasjerer, på business-klasse, og nedleggbare skinnseter, og som vil bli fløyet av mannskap fra Ryanair. Nå kan firmaer og grupper reise med stil og nyte vår nye service, forteller Kiely i en pressemelding.

Leie av flyet vil bli basert på en kostpris time for time når flyet benyttes. Selskapet håper sportsklubber og organisasjoner vil finne flyets muligheter interessante.

Flyet er et tidligere Maersk Air fly , levert til Azzurra Air i 1999 som første operatør. Sterling Airlines opererte flyet i årene 2005 til 2009.