Connect with us

Internasjonalt

Ryanair lanserer egen 737-700 BBJ

Publisert

| Dato:

Det irske flyselskapet Ryanair lanserte i dag et nytt konsept med en egen Boeing 737-700 i ren businessklasse.

Flyet har 60 seter i to pluss to konfigurasjon. Boeing 737-maskinen som er bygget i 2009 har så langt blitt benyttet av selskapet til opplæring av nye piloter og kabinansatte.

Ryanair har operert flyet siden juni 2015. I følge pressetalsmann Robin Kiely i Ryanair skal selskapet benytte flyet for utleie til bedrifter og grupper som som ønsker å leie et eget fly med plass inntil 60 personer.

Vi er glade for å kunne tilby denne nye business jet servicen med vår nye og spesial innredet Boeing 737-700, som tar opptil 60 passasjerer, på business-klasse, og nedleggbare skinnseter, og som vil bli fløyet av mannskap fra Ryanair. Nå kan firmaer og grupper reise med stil og nyte vår nye service, forteller Kiely i en pressemelding.

Leie av flyet vil bli basert på en kostpris time for time når flyet benyttes. Selskapet håper sportsklubber og organisasjoner vil finne flyets muligheter interessante.

Flyet er et tidligere Maersk Air fly , levert til Azzurra Air i 1999 som første operatør. Sterling Airlines opererte flyet i årene 2005 til 2009.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest