Connect with us

Flyindustri

Ryanair leter etter nye fly – hos konkurrentene

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Ryanair leter med lupe etter flyselskap som ønsker å kvitte seg med sine ordre på Boeing 737. For lavpriskjempen ønsker å raskt vokse med sin flyflåte og da trengs flere fly. På denne måten ønsker selskapet å gjenta samme metode som ble brukt i 2014 og 2015.

I den omgangen klarte selskapet å skaffe seg tilgang til 15 produksjonsfly hos Boeing ved å kjøpe ordre fra andre flyselskap. Ryanair opplever vekst i markedet og trenger mer kapasitet i form av flere fly, men de vokser ikke på trær, og hos Boeing er det ventelister på å få levert nye fly.

Nå frir selskapet til flyselskap verden over som kunne tenke seg å kansellere hele eller deler av sine ordre på 737, slik at Ryanair kan overta bestillingen og dermed få raskere levert nye fly på døra.

I følge Finance Today vil en slik løsning også bety store rabatter på kjøp av fly som er på ordre hos flyprodusenten Boeing.

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest