Ryanairs kommersielle direktør, David O’Brien mener Norwegian er frosset ut av det gode selskap når det gjelder transatlantiske flyvninger.

Under ACI Europe møtet i Praha brukte O’Brien i følge nettstedet FlightGlobal Norwegian som eksempel på hvordan de store gutta over dammen begrenser og holder restriksjoner på markedet.

For kun få dager siden uttalte Karl Garnadt som er administrerende direktør i Lufthansa at markedet for transatlantiske flyvninger nå er helt åpent og tilgjengelig for alle som ønsker å bruke det, unntatt Norwegian som er en helt annen sak.

Den tyske direktøren mener det ikke er slik at bare to eller tre styrer dette markedet slik enkelte vil ha det til.

Ryanairs kommersielle direktør er av en annen oppfatning.  Under sitt innlegg kunne han berolige alle lyttende i salen om at Norwegian ikke er venner av Ryanair, men det norske flyselskapet har fulgt boka og reglene, og blir allikevel frosset helt ut av amerikanerne.

Ryanair ser selv for seg å kunne starte opp ruter over Atlanterhavet i framtiden og derfor mener O’Brien det er en prinsipiell viktig sak at Norwegian får DOT-lisens, hvis ikke blir konkurransen og markedet skjevt fordelt.