Connect with us

Internasjonalt

Ryanair: Norwegian er frosset ut av det gode selskap

Publisert

| Dato:

Ryanairs kommersielle direktør, David O’Brien mener Norwegian er frosset ut av det gode selskap når det gjelder transatlantiske flyvninger.

Under ACI Europe møtet i Praha brukte O’Brien i følge nettstedet FlightGlobal Norwegian som eksempel på hvordan de store gutta over dammen begrenser og holder restriksjoner på markedet.

For kun få dager siden uttalte Karl Garnadt som er administrerende direktør i Lufthansa at markedet for transatlantiske flyvninger nå er helt åpent og tilgjengelig for alle som ønsker å bruke det, unntatt Norwegian som er en helt annen sak.

Den tyske direktøren mener det ikke er slik at bare to eller tre styrer dette markedet slik enkelte vil ha det til.

Ryanairs kommersielle direktør er av en annen oppfatning.  Under sitt innlegg kunne han berolige alle lyttende i salen om at Norwegian ikke er venner av Ryanair, men det norske flyselskapet har fulgt boka og reglene, og blir allikevel frosset helt ut av amerikanerne.

Ryanair ser selv for seg å kunne starte opp ruter over Atlanterhavet i framtiden og derfor mener O’Brien det er en prinsipiell viktig sak at Norwegian får DOT-lisens, hvis ikke blir konkurransen og markedet skjevt fordelt.

 

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest