Connect with us

Internasjonalt

Ryanair skal ansatte 3500 piloter og kabinansatte

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Ryanair skal ansette 3500 nye piloter og kabinansatte i løpet av de neste 12 månedene. Det er selskapets påfyll av nye fly som gjør at 1000 nye piloter må ansettes og 2000 nye kabinansatte.

Stillingene fordeles på selskapets 84 baser i Europa. Lavprisselskapet skal få levert 50 nye fly framover, samtlige av disse sier flyselskapet skal baseres utenfor de britiske grensene. Etter at Storbritannia valgte å forlate EU har selskapet bestemt seg for at økning, ekspansjon og baser skal pleies på utsiden av Storbritannia.

Ryanair har i dag 11.500 ansatte og har sett for seg å ha en flåte med 500 fly innen de neste fem årene. I dag har flyselskapet 350 fly i flåten, alle av typen Boeing 737-800.

I september i år opplevde selskapet en økning på 13 prosent i passasjerer ombord skriver Sky News. 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest