Det irske  flyselskapet Ryanair vil endre på sitt eget konsept i løpet av 2016 og med det fly lavpris på en helt nye måte.

Det er i hvertfall hva selskapet selv mener om de endringene som nå gjøres. Først så får flyene til selskapet et helt nytt interiør og nye farger, bort skal alt det gule og glorete plastikklignende som har vært et symbol på at du flyr med Ryanair. Nå skal flykabinene bli mer nøytrale, og det er flere grunner til det.

En av grunnene som selskapet ikke snakker høyt om er at flyene blir lettere å selge i markedet når de skal byttes ut, dersom fargevalgene er mer nøytrale. For flyselskap som har kjøpt eller leid flyene etter at de har vært i tjeneste hos det irske flyselskapet, har stoler og interiør måtte byttes ut for ikke å fremstå som Ryanair med sine glorete farger.

Nå får selskapet et interiør som også appellerer til selskap som ønsker å overta flyene, som de er,  når disse skal ut av flåten.

Forbedrer business-konseptet

En av forbedringene selskapet velger å satse mer på er å  tilby flere fleksible løsninger hva angår billetter for de som velger å reise med Business Plus. I tillegg skal selskapet tilby langt flere flyplasser med fast-track for sine forretningskunder.

Samtidig skal flyene få bedre plass til de reisende hva angår seteavstanden, og for ikke å glemme, knaggen til å henge fra seg jakka kommer nå på selskapets fly.

I følge en pressekonferanse som selskapet avholdt i går var Michael O’Leary som en valp å regne i forhold til tidligere seanser, noe han selv også kommenterte.

– Tidligere har jeg sagt at du får reise lavpris, på riktig tid uten at vi kansellerer, og vi vil ikke miste bagasjen din, så sitt ned nyt turen og hold kjeft….det har vi nå endret på….sa en fornøyd O’Leary i går.

Innfører flat takst på bagasje

Selskapet innfører også nå en flat takst for bagasje som sjekkes inn , en pris på 30 pund uansett billettype du reiser med. Selskapet har operert med en rekke forskjellige priser og stukturen her har vært veldig uklar for passasjerene.

Nå innfører selskapet en flat pris som gjelder for alle og på alle billetter men noen helt få unntak.

Det er rundt sommerferien og høytider at flest sjekker inn bagasje. I følge flyselskapet selv er det rundt 30-35 prosent av de reisende som sjekker inn bagasje i høytidene, mens det i perioder utenfor dette er kun 5 prosent som sjekker inn bagasje.

På enkelte flyvninger som er over fire timer vil selskapet ta noe høyere pris for inn-sjekket bagasje.