Connect with us

Internasjonalt

Samtlige Sikorsky S-92 på bakken for Statoil etter hendelse

Publisert

| Dato:

Et Sikorsky S-92 helikopter fra CHC måtte i romjulen foreta en nødlanding på en ubemannet oljeplattform i Nordsjøen. Det var da det holdt på å gå helt galt. I følge nettstedet Oil and Gas People skal vitner ha observert at helikoptret spant rundt og tok nede i helikopterdekket og fikk skader både på egne dekk og på plattformdekket.

Foto: Twitter

Øyevitnet nettstedet har snakket med hevder helikoptret spant ukontrollert rundt før det smalt ned i dekket.

CHC har overfor en rekke medier i dag bekreftet at helikopteret opplevde «uventet kontrollrespons under siste fasen av landingen på en offshoreplattform».

Selskapet som opererte S-92 helikoptret er det samme som havarerte med et Airbus H22 ved Turøy.

Nå har Statoil satt alle sine helikoptre som leies inn, på bakken. Produsenten av Sikorsky S-92 har i dag sendt ut et notat hvor det fremgår at samtlige helikoptre av denne typen må undersøkes teknisk før de kan benyttes.

I følge produsenten er det tekniske detaljer rundt halerotoren som må sjekkes, da dette er trolig årsak til problemene for  CHC helikoptret 28. desember 2016 som begynte å spinne.

Hendelsen fant sted på West Franklin-plattformen i den delen av Nordsjøen som tilhører Storbritannia.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest