Connect with us

Danmark

SAS må kansellere 766 avganger – mangler piloter

Publisert

| Dato:

Flyselskapet SAS mangler så mange piloter til å fly fra København at selskapet nå må kansellere 766 flyvninger fra februar til mai i år.

I følge Expressen vil over 10.000 reisende bli rammet av at selskapet står uten piloter til å fly kortdistanseflåten med CRJ-900.

Da SAS kjøpte Cimber i 2015 startet også problemene for de planene selskapet la. SAS-piloter ble flyttet over til CRJ-flyvningene men det ble snart mangel på piloter som kunne fly selskapets Airbus og Boeing-fly.

Dermed måtte SAS flytte ansatte fra «Cimber»-selskapet og tilbake i moderselskapet. Da startet problemene med å klare å hyre inn nok andre piloter eksternt.

Det er i første omgang ruter fra København til destinasjoner i Nord-Europa som blir rammet. Ålesund, Bergen og Stavanger er byer i Norge som får kansellert sine flyvninger melder avisen.

 

Advertisement

Danmark

Aer Lingus med 1400 fotballfans til København

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Det irske selskapet Aer Lingus skal operere fem flyvninger mellom Irland og Danmark i forbindelse med fotballkampen mellom Danmark og Irland 11. november.

Det irske selskapet har ikke normalt flyvninger til Danmark men har valgt å sette opp fem avganger fra Dublin og fem avganger fra København i dagene rundt kampen.

Totalt er det 1400 flyseter som skal tilbys fra selskapet, i tillegg har det irske selskapet Ryanair også satt opp to ekstra flyvninger til Kastrup i samme periode.

I tillegg flyr også SAS og Norwegian flyvninger mellom Kastrup og Dublin som normalt melder The Idependent.

Les mer

Mest lest