Connect with us

Danmark

SAS med bedre resultat enn fryktet

Publisert

| Dato:

Flyselskapet SAS leverte et langt bedre resultat for tredje kvartal enn det analytikere hadde beregnet seg frem til. Resultat før skatt ble på hele 1,97 milliarder svenske kroner, basert på en inntekt på i overkant av 12 milliarder.

Tirsdag gikk aksjene i SAS opp på Oslo Børs og var langt over ni prosent før den sank igjen. I følge NRK er det den sterke sommeren som har reddet SAS fra å levere dårligere tall.

Konsernsjef Rickard Gustafson sier i en pressemelding at selskapet skal fortsette det endringsarbeidet som er startet og at SAS skal møte dagens konkurranse globalt med bedre marginer fremover. Direktøren sier også at kapasiteten i Skandinavia skal øke fremover.

Det som bekymrer SAS-sjefen er innføringen av flyskatt i Sverige, og at konkurrentene velger å opprette egne produksjonsselskap som skal operere for moderselskapene, men lavere lønninger i møte med et prispresset marked.

 

Advertisement

Danmark

SAS-fly måtte evakueres etter røyklukt i kabinen

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

Et SAS-fly måtte evakueres like før det skulle reise fra Aalborg Lufthavn i Danmark torsdag kveld. Det var i følge avisen Nordjyske en av passasjerene som hadde gitt beskjed til mannskapet at det luktet røyklukt i kabinen.

Etter undersøkelse rundt i kabinen ble det bestemt at flyet skulle evakueres. Brann- og redningsmannskap ved flyplassen ble etter rutine tilkalt.

Det skal ikke ha vært noen dramatikk i evakueringen skriver en tipser til Hangar.no. Vedkommende som ønsker å være anonym skriver at røyklukten ble sterkere og sterkere fra der han satt i flyet.

Passasjeren ble sendt med ett annet fly til København senere på kvelden.

Flyet av typen CRJ-900 blir operert av CityJet for SAS, og det er kun fire uker sist at et fly av samme typen måtte evakueres på Landvetter flyplass ved Gøteborg.

LES: SAS-FLY EVAKUERT I GØTEBORG

Det ble ikke funnet noen kilde til røyklukten.

 

Vi takker for tipset!

Les mer

Mest lest