Connect with us

Danmark

SAS med rekord-juli – Men Norwegian er større

Publisert

| Dato:

Flyselskapet SAS slapp i dag tallene for juli måned. De viser at flyselskapet har hatt sin aller beste julimåned noensinne. En økning på 4,3 prosent er over det analytikerne hadde forventet.

SAS melder at kabinfaktoren for samme måned lå på 88,2 prosent, en økning siden samme måned i 2015 på 1,2 prosent.

Selskapet valgte i dag å sende ut en børsmelding hvor det blir gjort et poeng av at kabinfaktoren for juli er den høyeste registrert i selskapets 70 år lange historie.

For SAS er det økning av antall passasjerer som reiser på fritidsreiser til Europa og på selskapets langdistanseflyvninger. Samtidig registrerer selskapet en økning også på innenlandstrafikk.

Inntektene per sete for hver kilometer faller allikevel mer enn det som var forventet.

Norwegian størst

Men samtidig som SAS kan vise til å ha fraktet 2.744.000 passasjerer i juli, og jubelen står i taket, må selskapet se seg slått av Norwegian som med sine mange baser og trafikk over store deler av Europa, til og fra USA og Asia klarte å få frakte 2.925.882 passasjerer i samme måned.

For Norwegian er økningen dermed på over ni prosent.

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest