Connect with us

Norge

SAS-passasjerer fikk gebyr på streike-refusjon

Publisert

| Dato:

Da SAS valgte å kansellere over 100 flyvninger som følge av den overhengende streikefaren forrige uke, fikk passasjerer mulighet til å booke om billettene eller be om full refusjon av billetten. Kunder som valgte refusjon fikk derimot informasjon om å fylle ut et skjema som for noen kunder betød at de ble ilagt gebyr for refusjonen. Dette skriver e24.no.

Pressetalskvinne Tonje Sund i SAS forklarer at kundene som er berørt har fått beskjed om å fylle ut et skjema som gjelder dersom kunde selv ønsker å kansellere flyreise, ikke ved tilfeller hvor selskapet selv har kansellert. Disse refusjonene krever gebyr. De har altså blitt rutet til feil type skjema.

Forbrukerrådet mener saken er uheldig, og de ber SAS-kundene som valgte refusjon om å sjekke at de ble refunderte hele billettprisen. Ikke alle kunder som ba om refusjon er berørt, men E24 skriver at de vet om to tilfeller av kunder som ble ilagt gebyr.

Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet sier til e24.no at alle kunder som ikke har fått igjen hele beløpet burde kontakte SAS, og han håper samtidig at selskapet går gjennom sine rutiner slik at slike uheldige feil kan unngås i fremtiden.

Advertisement

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest