Flyselskapet SAS tar grep rundt passasjernedgangen ved Kristiansund Kvernberget og bytter ut flytypen på ruten til Oslo.

Selskapet har fløyet Boeing 737 fra Oslo, men vil fra kommende sesong sette inn den mindre typen CRJ-900, som skal opereres av CityJet fra Irland.

Dermed går selskapet fra å kunne tilby 150 seter til å tilby 90 seter per flyvning. I følge RBnett vil flyselskapet øke med en ekstra avgang på ettermiddagene onsdager, torsdager og fredager, men totaltsett blir det reduksjon i setekapasiteten.

– Belegget er nå rekordlavt, og også før nedgangen var det på et svært lavt nivå. Passasjerantallet har, fra toppnivået i 2014, falt med cirka 20 prosent og det faller dessverre fortsatt. Olje- og gassnæringen flyr langt mindre enn før. De mest optimistiske tror at markedet vil snu i løpet av 2017, andre mener at vi må vente til andre halvdel av 2018 før vi vil se en oppgang. Våre tall viser at nedgangen ikke har stoppet opp, og vår vurdering er at vi vil få en nedgang også i 2017, sier Thomas Reinsborg i SAS til avisa.