Connect with us

Danmark

SAS starter Aarhus-rute til Oslo – Utfordrer danske Sun-Air

Publisert

| Dato:

Flyselskapet SAS meldte i våres at en rekke nye ruter var på trappene fra Aarhus i Danmark. En av rutene som nå starter opp fra sommersesongen 2018 er mellom Aarhus og Oslo Lufthavn.

Det blir i direkte konkurranse med det danske selskapet Sun-Air som flyr for British Airways på samme ruten i dag.

Fra sommersesongen skal det irske selskapet CityJet fly for SAS med 11 avganger i uken. Ruten starter opp fra 9. april neste år og skal flys med CRJ-900.

Det blir en reduksjon av ruten i ukene fra 26. juni til 12. august da den kun går tre ganger i uken.

SAS lanserer samtidig rute fra Aarhus til Stockholm, Munchen, Palma og Split. De to rutene i Middelhavet går med Airbus A320neo melder Routesonline.

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest