Connect with us

Norge

SAS utvider mellom Trondheim og Stockholm

Publisert

| Dato:

Fra og med i dag vi SAS fly dobbelt så mye mellom Trondheim Værnes og Stockholm Arlanda. Flyselskapet setter inn både avganger om morgenen og ettermiddagen på oppfordring fra næringslivet i Trøndelag.

– Dette er en gledens dag for reiselivet. Ikke bare gir det vårt eget næringsliv mer effektiv tilgang til hovedstadsregionen i Sverige. Trondheimsregionen får nå en bredere dør inn til Stockholms mange fagmiljøer, sier reiselivsdirektør i Visit Trondheim, Stig Hillestad.

Både SAS og reiselivsnæringen i regionen håper også på langt flere innkommende passasjerer fra Stockholm til Trondheim. Reiselivet ser et stort potensiale for økende møte- og incentivtrafikk til Trøndelag.

Utvikling av rutetilbud
Avinor har bidratt med innsikt fra både dagens trafikk, markedsundersøkelser i regionen og Reisevaneundersøkelsen. I tillegg dokumenteres regionale aktiviteter, gjennom bidrag fra Luftfartsforum. Dette samarbeidet har vært viktig i prosessen som har endt opp med at SAS besluttet å videreutvikle rutetilbudet
Værnes – Arlanda.

– Det å ha gode rutetilbud har en direkte innvirkning på hvor attraktiv en region er. Vi har gjennomført flere markedsundersøkelser for å kartlegge hvor forskjellige bedrifter vil investere i framtiden. Ut ifra disse resultatene kan vi si til flyselskapene hvilke destinasjoner som kan være interessante å utvikle, sier Nina Julianne Jensen, som jobber med ruteutvikling i Avinor.

I forkant av avgangene mandag morgen og ettermiddag markerer og feirer vi ruteutvidelsen ved å by de reisende på kaffe,»smørgås» og frukt – det hele omkranset av svenske flagg.

 

Advertisement

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest