Som tidligere varslet har SAS tatt ut to piloter i streik tidligere denne uken, noe som ikke påvirket selskapets ruteprogram, men fra torsdag tas samtlige SAS-piloter i Norge ut i streik dersom ikke partene kommer til enighet. Mens forhandlingene pågår hos Riksmekleren har selskapet varslet sine berørte reisende om rundt 100 kansellerte avganger, skriver E24.no

SAS velger å kansellere avgangene og la kundene finne alternativer grunnet risikoen for at partene i konflikten ikke kommer til enighet før fristen, og streiken trappes opp. Pressetalskvinne i SAS, Tonje Sund, sier at de vil gjøre ting enklere for de reisende som måtte rammes av streiken.

«På grunn av en eventuell opptrapping av streiken har SAS tatt forholdsregler og kansellert ca. 100 flyvninger i morgen frem til kl. 14, torsdag 14. september», forteller Sund.

Hun forsikrer også om at passasjerer som får sin avgang kansellert kan bli booket om der det er mulig, og at dersom det ikke blir storstreik, skal det jobbes for å få passasjerene avgårde. SAS melder også at flyvninger som betjenes av svenske og danske SAS-piloter ikke vil rammes av den eventuelle streiken, og heller ikke avganger operert av partnere ikke vil rammes.