Connect with us

Norge

SAS varsler over 100 streike-kanselleringer

Publisert

| Dato:

Som tidligere varslet har SAS tatt ut to piloter i streik tidligere denne uken, noe som ikke påvirket selskapets ruteprogram, men fra torsdag tas samtlige SAS-piloter i Norge ut i streik dersom ikke partene kommer til enighet. Mens forhandlingene pågår hos Riksmekleren har selskapet varslet sine berørte reisende om rundt 100 kansellerte avganger, skriver E24.no

SAS velger å kansellere avgangene og la kundene finne alternativer grunnet risikoen for at partene i konflikten ikke kommer til enighet før fristen, og streiken trappes opp. Pressetalskvinne i SAS, Tonje Sund, sier at de vil gjøre ting enklere for de reisende som måtte rammes av streiken.

«På grunn av en eventuell opptrapping av streiken har SAS tatt forholdsregler og kansellert ca. 100 flyvninger i morgen frem til kl. 14, torsdag 14. september», forteller Sund.

Hun forsikrer også om at passasjerer som får sin avgang kansellert kan bli booket om der det er mulig, og at dersom det ikke blir storstreik, skal det jobbes for å få passasjerene avgårde. SAS melder også at flyvninger som betjenes av svenske og danske SAS-piloter ikke vil rammes av den eventuelle streiken, og heller ikke avganger operert av partnere ikke vil rammes.

Advertisement

Norge

Roald slutter i SAS – begynner i Altor

Publisert

| Dato:

Eivind Roald og Rickard Gustafsjon i SAS - Foto: SAS

Nok en profilert SAS-topp gir seg i selskapet, Eivind Roald slutter i jobben som kommersiell direktør.  Roald kom til SAS i 2012 som markedsdirektør og har vært en profilert skikkelse i selskapet de siste årene.

Direktør i selskapet, Rickard Gustafson sier i en kommentar til E24 at han beklager at Roald har valgt å gi seg i SAS.

Den kommersielle direktøren skal nå over i det private equity-selskapet Altor hvor han skal jobbe som industrirådgiver. Roald forlater SAS allerede 1. desember melder E24.

 

 

Les mer

Mest lest