Connect with us

Sverige

SAS vil beholde Airbus A340 lengre enn planlagt

Publisert

| Dato:

Flyselskapet SAS har bestemt seg for å beholde sine eldre Airbus A340-300 lengre enn opprinnelig planlagt. I et intervju med Business Insider magazine forteller administrerende direktør i SAS, Rickard Gustafson at selskapets Airbus A340 er et langt bedre økonomisk alternativ å fly med i framtiden framfor å kjøpe nye Airbus A330 eller Airbus A350.

Regnestykket til SAS er basert på at oljeprisene nå er halvert i forhold til det tidspunktet hvor SAS valgte å bestille nye A330 og A350, og at kostnadene for å drifte Airbus A340 er langt rimeligere nå enn kjøp av nye fly.

På sikt ønsker SAS å bytte ut Airbus A340-flåten med nye A330 og A350, men det skjer først etter at leieperioden er utgått og den er nå forlenget for å beholde flyene lengre i flåten.

Airbus A340 brukes i dag hovedsakelig på ruter fra Kastrup og noe fra Stockholm.

Sverige

Passasjerer måtte evakueres fra SAS-fly etter røyk i kabinen

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Et CRJ-900 fly fra det irske flyselskapet CityJet som flyr for SAS måtte evakueres på Gøteborg Landvetter flyplass i Sverige mandag morgen. Da hadde det blitt oppdaget røyk i kabinen.

I følge  den svenske avisen Expressen skal det ha blitt sendt inn alarm til brann- og redningsetaten på flyplassen ved 09.40 tiden mandag morgen. Flyet skal ha hatt 87 passasjerer samt ansatte ombord som alle måtte evakueres fra flyet og kjøres med buss til terminalen.

Brannvesenet på flyplassen skal ha søkt gjennom flyet med varmesøkende kameraer i jakten på kilden til røykutviklingen skriver avisen. Flyet som skulle til København var i ferd med å takse ut til rullebanen da pilotene fikk indikasjon om røyk i kabinen.

Ved 10.30-tiden var det fortsatt undersøkelser rundt flyet.

 

Les mer

Mest lest