Kort tid før Saudia Arabian Airlines rute SV872 fra Jidda til Nino Aquino internasjonale flyplass på Filippinene skulle lande tirsdag, mottok flygeledere i tårnet kapreralarm fra flyets cockpit.

Da flyet landet ble det derfor omringet av antiterrorpoliti og militært personell. Flyet ble holdt igjen på rullebanen og fikk ikke takse inn til terminalen. Det skulle vise seg at pilotene ved en feil hadde utløst kapreralarmen ombord. Pilotene har forklart at de skulle utføre rutine oppgaver under landing og utløste alarmen ved en feil.

Det skulle ta nesten to timer før pilotene og politiet var enige om at det hele var en misforståelse, og samtlige ombord kunne forlate flyet. Det var rundt 300 passasjerer ombord som samtlige hadde vært på pilegrimsreise til Jidda. I de to timene det tok å få avklart situasjonen ble mannskapet bedt om å holde flyet lukket og låst.

Samtlige passasjerer måtte gjennom en egen sikkerhetssjekk før de fikk forlate flyplassen. Pilotene som utløste alarmen måtte inn til avhør etter hendelsen.

I følge ABS-CBN News Channel vil hendelsen bli etterforsket av lokale myndigheter.