Connect with us

Flyindustri

Sender 20 MD-80 til skraphandleren samtidig

Publisert

| Dato:

American Airlines fløy hele 20 MD-80 fly til siste hvilested i en ørken i New Mexico tirsdag. Dette er den største pensjoneringen av fly fra en og samme flyflåte hos et flyselskap i luftfarts historien melder selskapet i en pressemelding.

På rekke og rad landet de 20 flyene i Roswell, New Mexico gjennom ettermiddagen tirsdag.  Roswell er valgt da flyene står lagret tørt og flydelene på MD-80 flyene holder seg lengre uten å ruste eller å bli ødelagt av fuktighet.

American Airlines har startet arbeidet med å fase ut selskapets MD-80 og erstatte disse med Boeing 737 og Airbus A320.

Flyselskapet har operert verdens største flåte med MD-80 fly og har totalt hatt 372 fly inne i flåten. Nå har selskapet rundt 60 slike fly igjen. Innen utgangen av 2018 vil samtlige fly bli satt på bakken og parkert i en ørken.

Blir hugget opp

Hva som skjer med flyene fremover er trolig at de blir hugget opp og at deler fra flyene blir lagt ut for salg til andre aktører som fortsatt opererer MD-80.

I dag er det ikke et marked for å selge eller leie bort M-80 fly i følge en talsmann for American Airlines. De amerikanske selskapene som opererer flytypen har alle planer om å fase flytypen ut.

Flyene som nå er sendt i ørken ble produsert i årene 1985 til 1990. Flere av flyene ble levert direkte til flyselskapet fra fabrikken til Douglas, mens noen av flyene er overtatt fra selskapet TWA i sin tid. De fleste flyene har dermed nærmere 30 år på vingene.

Totalt skal American Airlines sette 45 slike fly på bakken i løpet av 2016.

To aktører går samme vei

Både Delta Airlines og Allegiant Air har også startet arbeidet med å fase ut sine MD-80. I følge Boeing vil flytypen bli mer og mer sjelden å se. Flyprodusenten har regnet seg fram til at det trolig ikke vil være MD-80 i flåten til de amerikanske selskapene i 2020.

Allegiant Air har 46 MD-80 fly i sin flåte, flere av disse er tidligere SAS-fly, totalt har selskapet operer 93 slike fly. Delta Airlines har den største flåten, hele 180 fly av typen MD-81,82 og MD-88. Av disse er også 64 MD-90 fly.

 

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest