Connect with us

Island

Siste: Air Berlin-fly satt i arrest på Island

Publisert

| Dato:

Det islandske flyplasselskapet Isavia, tilsvarende norske Avinor, har satt ett Airbus-fly fra det tyske flyselskapet Air Berlin i arrest på flyplassen ved Keflavik.

D-ABDX landet torsdag kveld på flyplassen som rute AB3938, da slo flyplasselskapet til og hindret mannskapet å klargjøre flyet for returen til Tyskland.

Isavia skriver på sine nettsider at flyet holdes tilbake på grunn av ubetalte regninger for landings- og avgangsavgifter. Air Berlin har kun ti dager igjen av sin operative drift før selskapet er konkurs og settes på bakken.

I skrivende stund har flyet stått fast på Island i 12 timer, uten at saken har løst seg på nåværende tidspunkt melder The Local. En rekke medier melder at flyplasser i hele Europa nå har argusøyne på regningsbunken fra Air Berlin og at dette tilfellet på Island neppe blir det eneste i kommende dager.

Dette aktuelle flyet skulle tilbake til Dusseldorf med passasjerer som nå har måtte finne andre løsninger i følge Isavia.

 

Island

Icelandair skal bruke 737 MAX til Oslo neste år

Publisert

| Dato:

Foto: Boeing

Icelandair har oppdatert sine flyvninger i 2018 med Boeing 737 MAX-flytypen og nå ligger Oslo Lufthavn inne med flyvninger med denne flytypen fra mai måned.

Som Hangar.no skrev 13. november lå Oslo inne som rute med 737 MAX i fra september neste år, en gang i uken, men nå ligger også flyvninger inne i mai og juni.

Riktignok er det snakk om kun noen få dager før sommeren, men muligheten for å oppleve MAX-flyene til selskapet ligger inne fra 13. mai neste år.

Stockholm Arlanda får MAX-flyvninger fra 1. juni neste år og ut august, mens Bergen Flesland ligger inne med flyvninger fra 2. mai.

Icelandair la inn en ordre på 16 Boeing 737 MAX 8 og MAX 9 i 2013 som skal leveres mellom 2018 og 2021. Selskapet skal ha ni MAX 8 og syv MAX 9 fly i sin flåte. Den første ruten som skal opereres med MAX-fly blir trolig Berlin fra 19. mars 2018, deretter følger Paris Orly fra 1. mai, Birmingham og Hamburg med Montreal hakk i hel.

Les mer

Mest lest