Flyselskapet Belavia fra Hviterussland gjennomførte sin aller siste flytur på rutetid med en Tupolev 154M denne uken. Nå står det kun flys noen enkelte charterflyvninger for ett gruveselskap, men så er det helt slutt.

Dermed er det også kun to selskap som fortsatt har Tupolev 154 i flåten, det ene selskapet er nasjonalselskapet Air Koryo i Nord-Korea.

Belavia gjennomførte siste flyvning med passasjerer fra Minsk til Gomel. Med passasjerer og invitert presse ombord ble det feiret at det var siste flytur og at en epoke i selskapets og flyets historikk nå er over.

Belavia har operert 22 Tupolev 154 i forskjellige utgaver, både B, B1, B2 og M-utgavene har fløyet i selskapets tjeneste. Ett av de fire flyene selskapet opererte frem til 1. oktober i år har blitt benyttet som VIP-fly for regjering og staten.

Nå tar selskapet grep og fyller på flåten med nye Boeing 737-800, seneste fly ankom så sent som i slutten av september i år. Selskapet har fem nye Boeing 737-800, hvorav ett av flyene er en BBJ-i VIP utgave som nå skal ta over de statlige flyvningene.

Selskapet flyr også Embraer 190, og 170 samt fem CRJ 200 fly.  Belavia startet å fly Tupolev 154 i 1983 og har siden 2010 planlagt å kutte ut flytypen helt.

Foto. Belavia

Foto. Belavia

Foto. Belavia

Foto. Belavia

Foto. Belavia

Foto. Belavia

Foto. Belavia

Foto. Belavia

Foto. Belavia

Foto. Belavia