Connect with us

Internasjonalt

Siste: Ingen feil på Flydubai-737 før styrten!

Publisert

| Dato:

Det var ingen tekniske feil eller advarsler i cockpit om tekniske problemer da Flydubai 737-flyet styrtet 19. mars i år ved flyplassen på Rostov-on-Don i Russland. Det er konklusjonen etter at ferdskriveren i flyet nå er undersøkt og analysene har startet etter flystyrten.

Det er den russiske havarikommisjonen Interstate Aviation Committee IAC som uttaler dette til Russia Today og andre russiske medier.

Fra flyet tok av i Dubai og til det gikk i bakken i Russland skal alle systemer ombord ha funger som normalt. I følge havarikommisjonen skal motorene på flyet ha operert helt normalt fram til siste sekund av flyturen.

IAC skriver i en pressemelding tirsdag at de avviser at det er sluppet ut informasjon om hva som er fanget opp av flyets taleregistrator, og at meldinger om hva som er sagt i cockpiten som er gjengitt av medier verden over ikke stemmer med virkeligheten. IAC vil ikke gå ut med informasjon om hva som er på lydopptakene og dette komme ikke til å bli gjort offentlig kjent av hensyn til de pårørende heter det.

Arbeidet med å sette sammen flyvraket til et «normalt» fly igjen pågår nå for fullt i en hangar ved flyplassen der flyet styrtet. IAC skriver i sin pressemelding at fokus nå er å lage en dataanalyse av flyets rute og flygebane kombinert med opptak fra cockpiten fram til krasjpunktet.

 

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest