Connect with us

Internasjonalt

Siste: Lufthansa fikk hele potten fra Air Berlin – easyJet trakk seg

Publisert

| Dato:

Foto: Hangar.no

Flyselskapet easyJet ble ikke enige med Air Berlin i fordeling av det som skulle selges fra boet. Dermed ender Lufthansa opp med det som var mest av interesse.

Lufthansa får kjøpe datterselskapet Niki Air, LGW Air Regional og rundt 81 Airbus-fly som er av nyere dato. Lufthansa vil trolig også ta i mot rundt 3000 ansatte som har jobbet i Air Berlin.

Dermed er ett av Europas største lavkostselskap historie når kjøpsavtalen undertegnes i Tyskland i dag. Samtidig vokser Lufthansa tilbake med større markedsandeler i det tyske markedet og flere slots med avgangstider og landingstider på en rekke flyplasser i landet.

Lufthansa hadde et ønske om å overta enda flere av Air Berlins fly men tyske konkurransemyndigheter har satt et tak på maks 80 fly.

Flere detaljer er ventet ut over dagen fra partene, melder DWTV.

 

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest