Connect with us

Internasjonalt

Sjekk Swiss nyeste fargeklatt!

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Swiss feirer sitt nye CS-300 fra Bombardier med en egen fargekombinasjon på flyskroget.

Det er kunstneren Mathias Forbach, kjent som Fichtre som har designet fargeskjema som brukes på flyet.

CS-300 flyet som får sin base i Geneve er det første av denne typen for flyselskapet, som fra før opererer CS100. CS-300 har 145 seter, 20 mer enn CS-100 og Swiss skal ha fase ut syv Airbus A320 som blir erstatte med CS-300.

Innen utgangen av 2018 skal kortdistanseflåten til selskapet med base i Geneve bestå av kun CS-serien.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest