Connect with us

Internasjonalt

Skal du gifte deg snart? Hva med å fly alle gjestene i dette luksus-flyet!

Publisert

| Dato:

Selskapet Crystal Airlines er endel av Crystal Cruises og nå er et egen charterfly med ren luksus lansert. En Boeing 777 er helt spesielt innredet med plass for 88 av dine gjester. Her skal cruisepassasjerer som vil unne seg litt ekstra kunne nyte en bedre start på ferien, men luksusreise i 33.000 fot.

Nå er det blitt en ny trend å ta med hele bryllupsfølget på flytur til en hemmelig destinasjon. Crystal tilbyr en hel Boeing 777 for dette formålet.

For du behøver ikke være cruisepassasjer på luksuscruise for å kunne oppleve det enorme luksusflyet. Crystal Airlines har en egen bryllupspakke for nygifte som ønsker å ta med seg sine gjester på opplevelseferie og fly stansmessing med alle ombord.

Eget spisebord for bryllupsmiddagen, egen bar, lounger, brudesuite, omkledningsrom, toaletter og eget gourmetkjøkken er noe av det du leier på turen. Prisen for å leie flyet ligger på 400.000 kroner timen omregnet til norske kroner. Men da følger det meste med og turen blir en suksess.

Flyet har sin egen vinkjeller med helt utsøkt champagne, og ja det er en liten sjokoladebit på puten, om du skulle lure.

Så langt har flyet blitt benyttet til å feire en 70 års dag, tre flyvninger med cruispassasjerer og frakt av et hockey-lag fra USA.

I følge nettstedet til Forbes er flyet ledig for oppdrag, så skal du gifte deg snart, husk å booke flyturen i god tid.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest