Connect with us

Flyindustri

Skroter 717 til fordel for A319

Publisert

| Dato:

Det spanske flyselskapet Volotea starter denne måneden å operere en helt ny flytype, Airbus A319. Samtidig starter selskapet utfasingen av sine Boeing 717.

Lavprisselskapet har i dag en flåte med 19 Boeing 717, men ettersom det nå er nærmest umulig å oppdrive flere slike fly i bruktmarkedet velger selskapet å bytte flytype.

Volotea har fire Airbus A319 som kommer fortløpende fra utleieselskapet AerCap, flere av disse er fly som tidligere har blitt operert av Air Malta.

Selskapet gjennomførte 26.000 flyvninger i 2015 og forventer å øke til 36.000 i 2016. I dag opereres det  196 ruter til 71 byer i Europa. Dette ser selskapet for seg å øke forløpende i årene som kommer, da trengs også flere fly.

Flyselskapet har fått en avtale med Airbus som står for vedlikehold og service og som formidlere leien av de nye flyene.

De fleste av de Boeing 717 som selskapet opererer i dag kommer fra Midwest Airlines og MexicanaClick. Innen få år er selskapets mål å ha en ren Airbus-flåte.

Advertisement

Flyindustri

Boeing får kuttet prisene på produksjon av vinger til 787

Publisert

| Dato:

Boeing

Flyprodusenten Boeing har kommet til enighet med Mitsubishi Heavy Industries Ltd (MHI) om en redusering av produksjonskostnadene på vingene til Boeing 787 Dreamlinere.

Boeing har i lengre tid vurdert om produksjonen bør flyttes nærmere til USA, men japanere i MHI har klart å komme til enighet med produsenten i Seattle om en lavere pris per vinge.

Boeing opplever en rekke forsinkelser i leveransen av nye Dreamlinere til kunder verden over, det skyldes utfordringer med å få til en global kjede med leveranser tilpasset produksjonstempoet på flytypen sier produsenten til Reuters.

MHI har allerede mistet produksjon av deler av skroget til den nye Boeing 777X, som Boeing har valgt å flytte hjem til USA.

Nå lover japanerne at vingene skal bli billigere ei produksjonen.

Les mer

Mest lest