Connect with us

Flyhistorikk

Skulle hedre omkomne etter flystyrt i 1972 – da styrtet et Piper-fly rett forut for de sørgende

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Da etterlatte og overlevende etter en flyulykke i Andesfjellene i 1972 skulle holde en minnemarkering på en strand i Uruguay i helgen, ble hele seremonien avbrutt av at et Piper-fly med to personer ombord styrtet på samme stranden.

Piloten ombord klarte å komme seg ut av flyet som havnet i sjøen like utenfor stranden, mens hans makker som var i flyet enda ikke er funnet i havet.

Ulykkesstedet fotografert i 2008 – Foto: Wikipedia

Minnemarkeringen ble avholdt for ulykken der 29 av totalt 45 ombord i et Fairchild FH-227 omkom under en styrt i Andesfjellene. De fleste av de omkomne tilhørte et rugbylag fra Uruguay.

I følge lokale medier ble sjokket over en ny flyulykke så tett opp i markeringen noe som ble tatt svært tungt av en rekke deltagere. Flyulykken med Rute 571 ble i 1991 til spillefilmen Alive som skildret hvordan de som overlevde måtte ty til kannibalisme og spise kjøtt av sine døde medpassasjerer for å overleve.

Flyet styrtet i snødekte partier av Malargüe på 3600 meters høyde. Først etter 72 dager ble de som overlevde reddet ned fra fjellpartiet.

 

Flyhistorikk

United feirer siste 747-flyvning med egen historikkvideo

Publisert

| Dato:

United

Det amerikanske flyselskapet skal om kort tid gjennomføre sin aller siste flytur med en Boeing 747. Nå hyller selskapet flytypen og historikken i selskapet ved å publisere en nyprodusert video.

Videoen tar for seg litt av historien bak Boeing 747, og historikken med flytypen i United og Continental Airlines.

Queen of the sky – Jumboen – Super Airbusen – kjært barn har hatt mange navn, etter 47 år i tjeneste hos selskapet går det mot slutten, unn deg å se denne videoen og nyt hvert sekund.

LES OGSÅ: SISTE TUR MED 747 BLIR EN RETROTUR TIL 1970-TALLET

Les mer

Mest lest