Connect with us

Internasjonalt

Skylder på terrorhandling – igjen

Publisert

| Dato:

Myndighetene i Egypt skylder på nytt på at årsaken til at et fly styrtet nord for Kairo torsdag skyldes terrorhandlinger.  I oktober 2015 styrtet et Airbus A321 fly fra det russiske selskapet Metrojet nær Sharm El Sheik, her ble det også raskt konkludert med en terrorhandling.

Mens det ikke er konkludert med at Metro-flyet ble styrtet på grunn av en terrorhandling kommer det stadig rapportert fra Egypt om at det må være en terrorist som står bak.

Flyselskapet Egyptair har sendt ut en rekke meldinger på Twitter hvor de ber media om å begrense sine teorier og spekulasjoner rundt flystyrten. Selskapet er redd for konsekvenser det vil ha dersom feilaktige opplysninger om en årsak blir spredd verden over.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest