Connect with us

Norge

Slik blir de nye politihelikoptrene i Norge

Publisert

| Dato:

Når politiet får levert det første av sine tre nye helikoptre av typen AW169, starter en helt ny hverdag for de som flyr i politiet. Dagens EC-135 er utgått på dato for lenge siden og nå er det nye helikoptret prøvd ut av de øverste innen lovens lange arm her til lands.

Norske myndigheter investerer over 300 millioner kroner i de tre nye helikoptrene som skal leveres av det italienske selskapet Leonardo Helicopters.

Denne ulken har justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen og politidirektør Odd Reidar Humlegård fått prøvesitte det nye vidunderet.

Økonomien er allerede på plass og norske myndigheter har også valgt en opsjon på ytterligere tre helikoptre dersom et skulle bli aktuelt. Nå kan det se ut for at det første eksemplaret kommer til Norge og kan settes i trafikk allerede neste år. Opprinnelig skulle det i trafikk først i 2019.

 

Advertisement

Norge

Roald slutter i SAS – begynner i Altor

Publisert

| Dato:

Eivind Roald og Rickard Gustafsjon i SAS - Foto: SAS

Nok en profilert SAS-topp gir seg i selskapet, Eivind Roald slutter i jobben som kommersiell direktør.  Roald kom til SAS i 2012 som markedsdirektør og har vært en profilert skikkelse i selskapet de siste årene.

Direktør i selskapet, Rickard Gustafson sier i en kommentar til E24 at han beklager at Roald har valgt å gi seg i SAS.

Den kommersielle direktøren skal nå over i det private equity-selskapet Altor hvor han skal jobbe som industrirådgiver. Roald forlater SAS allerede 1. desember melder E24.

 

 

Les mer

Mest lest