Flyselskapet Emirates skal ta lavkostselskapene på høyeste alvor og mener de kanskje har funnet en måte å slå tilbake for å kapre kunder fra selskaper som Norwegian og andre i denne klassen.

Under en debatt på et luftfarts seminar i London denne uken sier Sir Tim Clark i Emirates at selskapet nå leker med tanken om å dele opp sin økonomiklasse i tre og kanskje fire klasser. Det er på selskapets Airbus A380 at dette blir mest aktuelt.

Clark sier at nå har de store etablerte selskapene sett hva lavkostselskapene har fått til med hensyn til kort og mellomdistanseruter og billige billetter som de etablerte større selskapene ikke klarer å tilby. Nå har bransjen også sett at selskap som Norwegian kaster seg mer og mer inn på lavkostflyvninger på langdistanseruter, der skal også Emirates gi selskap som Norwegian konkurranse.

Ved å dele opp økonomiklassen i tre til fire klasser, kan selskapet nærmest gi bort billetter i de lavere klassene, uten bagasje og håndbagasje inkludert, til dagens økonomiklasse i en høyre prisklasse.

Clark peker på at Norwegians satsing på Dubai med nye ruter som nå kommer vil bety at Emirates også må møte konkurransen på hjemmebane og det med et bedre og billigere tilbud sier han.

Norwegian planlegger å bruke sine 737 MAX på rute til Dubai, fra Stockholm Arlanda når vintersesongen starter i oktober i år.