Connect with us

Flyindustri

Southwest-piloter bruker 737MAX som pressmiddel

Publisert

| Dato:

Pilotforeningen i det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines, selskapet som skal lansere den nye Boeing 737MAX, har nå sett muligheten til å presse på for nye kontrakter.

Det er i lys av at den nye MAX ikke står nevnt i dagens kontrakter for piloter i flyselskapet at en konflikt er på gang. Pilotforeningen sier Boeing 737 MAX ikke er nevnt i dagens kontrakter som et fly selskapet opererer med og et fly pilotene skal kunne fly.

Derfor krever nå foreningen en re-forhandling av avtalen til samtlige piloter i selskapet som kun flyr Boeing 737.

Ledelsen i selskapet sier på sin side det er en 737 men motorene er en ny type, er det ikke behov for å tilføre eller endre noe i dagens kontrakter.

Foreningen dekker i dag interessene til over 8000 piloter melder Dallas Morning News. I november 2015 kom ledelsen med et forslag til nye kontrakter for samtlige piloter, uten noen endring eller tilføring av MAX, den ble avvist av pilotene.

Nå skal nye forhandlinger i gang hvor partene skal forsøke å komme til enighet.

Boeing 737 Max-8 skal etter planen leveres til Southwest Airlines i tredje kvartal 2017, men Boeing har allerede varslet sine kunder at flyet er klar seks måneder før tiden.

 

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest