Southwest-piloter bruker 737MAX som pressmiddel

Southwest-piloter bruker 737MAX som pressmiddel
02.03 19:20 2016

Pilotforeningen i det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines, selskapet som skal lansere den nye Boeing 737MAX, har nå sett muligheten til å presse på for nye kontrakter.

Det er i lys av at den nye MAX ikke står nevnt i dagens kontrakter for piloter i flyselskapet at en konflikt er på gang. Pilotforeningen sier Boeing 737 MAX ikke er nevnt i dagens kontrakter som et fly selskapet opererer med og et fly pilotene skal kunne fly.

Derfor krever nå foreningen en re-forhandling av avtalen til samtlige piloter i selskapet som kun flyr Boeing 737.

Ledelsen i selskapet sier på sin side det er en 737 men motorene er en ny type, er det ikke behov for å tilføre eller endre noe i dagens kontrakter.

Foreningen dekker i dag interessene til over 8000 piloter melder Dallas Morning News. I november 2015 kom ledelsen med et forslag til nye kontrakter for samtlige piloter, uten noen endring eller tilføring av MAX, den ble avvist av pilotene.

Nå skal nye forhandlinger i gang hvor partene skal forsøke å komme til enighet.

Boeing 737 Max-8 skal etter planen leveres til Southwest Airlines i tredje kvartal 2017, men Boeing har allerede varslet sine kunder at flyet er klar seks måneder før tiden.

 

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.