Connect with us

Danmark

Oppdatert: Statsbesøk landet med 787 på Kastrup

Publisert

| Dato:

Det var pomp og prakt da den danske hovedflyplassen Kastrup i dag fikk storfint besøk fra utlandet.

Det meksikanske president-paret Enrique Peña Nieto og Angélica Rivera kom på statsbesøk til Danmark og ble selvsagt møtt av storfint velkomst. Den danske kongelige livakts æreskompagni møtte presidenten og hans kone med nasjonalsangen. Den danske Dronning Margrethe møtte fram for å ta i mot sine gjester.

Presidenten og hans kone skal besøke Kronborg Slott, Dansk Industri og skal feires med en gallamiddag på Fredensborg slott under sitt opphold.

Flyet presidenten ankom med er et Boeing 787 fly produsert i 2015. Flyet som er merket «Fuerza Aerea Mexicana» er det nye presidentflyet som har skapt sterke reaksjoner i Brasil med mye kritikk rundt pengenbruken av VIP-flyet slik det er innredet.

 

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest