Connect with us

Business Jet

Stor suksess med A319-luksus for Saudi Arabian

Publisert

| Dato:

Saudi Arabian Airlines lanserte i våres sitt nyeste tilbud for reisende med tittelen Albayraq. Med innleid Airbus A319 fra PrivatAir flyr selskapet mellom Jeddah og Riyadh daglig med luksusflyet.

Airbus A319-100 flyet som har fått et spesielt fargeskjema er konfigurert med 48 seter ombord. Flyet har også alt av underholdningsssytemer for de reisende ombord.

I følge selskapet opereres ruten seks ganger daglig og den er ment for forretningsmenn og VIP-kunder som trenger en rask forbindelse mellom de to byene.

Det sveitsiske selskapet PrivatAir har inngått en wet-lease ACMI-avtale hvor selskapet utfører operasjonene av flytypen, vedlikehold og forsikring. I tillegg inngår ekstra fly i tilfelle tekniske problemer.

Saudi Arabian Airlines har opplevd stor etterspørsel på ruten og flyr seks ganger daglig med nærmest fulle fly, melder Al Jazeera.

Flyet går fra den private VIP-delen av King Abdulaziz internasjonale flyplass, og det samme gjelder på King Khalid internasjonale flyplass.

Ombord serveres det ferske bakevarer, frokost og middag rett fra et seksstjerners kjøkken og selvsagt eksklusive viner eller andre typer drikker.  Flyturen tar 1 time og 35 minutter.

Ill. Saudi Arabian Airlines

Ill. Saudi Arabian Airlines

Advertisement

Business Jet

Starter salget av nye «Concorde»-fly – kun for søkkrike!

Publisert

| Dato:

Aerion Corp. i USA har startet salg og mottar nå ordre for sitt nye supersoniske fly som vil kunne fly mellom Paris og New York på tre timer. Ja det samme som den berømte Concorde gjorde i sin tid.

Det var i 2013 at Aerion og Airbus gikk sammen om utvikle Aerion AS2, et fly som vil kunne få en toppfart på 1.5 mach.

Nå er utviklingen av flytypen kommet så langt at produsenten åpner for bestillinger, og lover å levere første flyet i 2021.

For de som hadde håpet på nok en mulighet til å fly supersonisk med Concorden på nytt må nok produsenten skuffe der, dette flyet er kun ment for forretningsflyvninger og det er de søkkrike som vil kunne ha råd til å reise på denne måten.

Aerions superfly vil kunne legge bak seg en distanse tilsvarende 8797 kilometer og selve flykroppen er 51 meter lang med et vingespenn på 18.6 meter.

«Boomless cruiser» har flyet blitt døpt og produsenten viser stolt fram at det er utstyrt med vinduer som er større enn det Boeing har i sine Boeing 787 Dreamlinere.

Kabinen

Kabinen

I løpet av året har produsenten gjort en oppsiktsvekkende ting, de har endret flydesignet fra å la flyet ha to motorer til plutselig å ha tre motorer.

I følge Aerion er dette gjort etter at en rekke vindtunnell-tester hos NASA har vist at tre mindre motorer gir bedre flyt for flyet under supersonisk flyvning enn designet hvor det kun var to doble store motorer påmontert.

Flyet har også fått endringer på sine SNLF (Supersonic Natural Laminar Flow)-vinger.

Ett av disse flyene vil koste 120 millioner amerikanske dollar, en Boeing 737-900 koster i sammenligning 94 millioner amerikanske dollar!.

En flytur i et slik supersonisk fly er i følge aktuelle selskaper som vurder kjøp for VIP-utleie regnet til rundt 150.000 norske kroner hver vei når vi regner over fra amerikanske dollar. Da får du med gratis mat og drikke selvsagt.

tip_up_sofa_complete-small

Les mer

Mest lest