Saudi Arabian Airlines lanserte i våres sitt nyeste tilbud for reisende med tittelen Albayraq. Med innleid Airbus A319 fra PrivatAir flyr selskapet mellom Jeddah og Riyadh daglig med luksusflyet.

Airbus A319-100 flyet som har fått et spesielt fargeskjema er konfigurert med 48 seter ombord. Flyet har også alt av underholdningsssytemer for de reisende ombord.

I følge selskapet opereres ruten seks ganger daglig og den er ment for forretningsmenn og VIP-kunder som trenger en rask forbindelse mellom de to byene.

Det sveitsiske selskapet PrivatAir har inngått en wet-lease ACMI-avtale hvor selskapet utfører operasjonene av flytypen, vedlikehold og forsikring. I tillegg inngår ekstra fly i tilfelle tekniske problemer.

Saudi Arabian Airlines har opplevd stor etterspørsel på ruten og flyr seks ganger daglig med nærmest fulle fly, melder Al Jazeera.

Flyet går fra den private VIP-delen av King Abdulaziz internasjonale flyplass, og det samme gjelder på King Khalid internasjonale flyplass.

Ombord serveres det ferske bakevarer, frokost og middag rett fra et seksstjerners kjøkken og selvsagt eksklusive viner eller andre typer drikker.  Flyturen tar 1 time og 35 minutter.

Ill. Saudi Arabian Airlines

Ill. Saudi Arabian Airlines