Connect with us

Internasjonalt

Store økonomiske tap for irsk selskap som flyr for SAS

Publisert

| Dato:

Det irske flyselskapet Cityjet har lagt fram regnskapstall for 2016 som viser store økonomiske tap før skatt.  Resultatet var 30 millioner euro i underskudd før skatt. Årsaken er innkjøp av nye fly og nye baser for SAS.

Selskapet med base i Dublin måtte kjøpe åtte nye CRJ900 fly for å etterkomme kravene fra SAS i henhold til avtalen om å fly for selskapet. Cityjet som har drevet med rutetrafikk har i 2016 endret seg til et rent wet-lease-selskap og det har også gått ut over økonomien.

Cityjet har også inngått leasingavtale på tre Sukhoi SSJ100 med opsjonsavtale på ytterligere fly melder ATW Online. Totalt

For det irske selskapet har det kostet å gjøre oppkjøp av Blue1 og  selskapet Cimber i Danmark fra SAS. I dag opererer selskapet wet-lease-avtaler for SAS, KLM, Air France og Brussels Airlines, og med det ni mannskapsbaser i Europa.

Selv om resultatene viser store tap for 2016 mener selskapet selv at det skal klare å snu dette når 2017 resultatet er klart om ett år.

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest