Connect with us

Internasjonalt

Streik hos Croatia Airlines

Publisert

| Dato:

Foto: Croatia Airlines

Foto: Croatia Airlines

Ansatte i flyselskapet Croatia Airlines har gitt beskjed om at de går ut i streik fra tirsdag morgen klokken 06.00.

I følge fagforeningen til de ansatte vil streiken pågå inntil ledelsen tar krav om rettigheter for de ansatte på alvor.

Flyselskapet har hatt en solid dose av problemer med pilotene i selskapet som truet med streik i april dersom de blir tvunget til kutt i lønningene tilsvarende 20 %.

Selskapet har 137 piloter ansatt for å fly sine Airbus A320, 319 og Bombardier Dash-8.

Truer med å si opp flyverter
Ledelsen har også truet med å si opp 42 av sine ansatte som jobber i kabinen etter at halvparten meldte seg syke den 29. april og ikke møtte på jobb igjen før 2. mai i år.

Flyselskapet måtte kansellere 25 flyvninger i denne perioden.

Selskapet mister sine subsidier fra staten når Kroatia blir medlem av EU 1. juli, derfor haster det for ledelsen å klare å få til økonomiske kutt før denne tiden.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest