Connect with us

Internasjonalt

Streik rammer 150 flyvninger i Roma

Publisert

| Dato:

En streik blant ansatte i Alitalia setter 150 fly på bakken i dag. Streiken er blant kabinasatte og er varslet å vare i 24 timer.

På flyplassen Fiumicino ved Roma blir det av lokale medier meldt om svært så lite med køer av passasjerer som forsøker å booke om sine billetter, selv om streiken kom overraskende på mange. Streiken var opprinnelig planlagt for 6. september men måtte utsettes på grunn av jordskjelvet som rammet landet.

Fagforeningen ANPAC, ANPAV og USB, som representerer de kabinansatte i Alitalia sier at dette ikke er den første streiken som vil bli igangsatt, det vil komme flere ut over høsten.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest