Rundt 60 prosent av det tyske flyselskapet Lufthansas flyvninger må innstilles i dag onsdag. Det tilsvarer 895 flyvninger. Fagforeningen Ver.di har tatt ut ansatte ved seks flyplasser i Tyskland i streik. Kravet for de flyplassansatte i staten er en lønnsøkning på seks prosent til de vel 2.1 millioner ansatte.

Streiken som rammer Tyskland i dag vil også gi store problemer for Air Berlin som kansellerer rundt 50 flyvninger i dag.

Det er Frankfurt, Munchen og Köln som blir hardest rammet av aksjonene på de tyske flyplassene. For Lufthansa er det rundt 90.000 passasjerer som blir rammet av kanselleringer i dag.

Tirsdag var det også store problemer for flytrafikken på tyske flyplasser, i følge Bloomberg ble over 700 flyvninger kansellert og hardest gikk det ut over Munchen hvor nær 65 prosent av trafikken stanset opp. Flyplassen åpnet i går en helt ny pir ved sin ene terminal og den offisielle åpningen fikk en bismak med streik på flyplassen.

SAS har innstilt sin flyvning til Munchen fra Oslo onsdag formiddag, det samme gjelder flyvningen fra Frankfurt. Lufthansa har også innstilt sine flyvninger fra Munchen til Oslo i dag.