Connect with us

Internasjonalt

Strømbrudd førte til massive forsinkelser for Delta Airlines

Publisert

| Dato:

Et strømbrudd ved et av Delta Airlines hovedbaser for IT-systemer i Atlanta førte til store forsinkelser over hele USA mandag.

Allerede fra morgenen ble det kaos da strømbruddet førte til at selskapets datasystemer gikk ned og ingen reisende eller bagasje kunne registreres noe sted.

Rundt 850 fly ble kansellert og over 8000 avganger har fått store forsinkelser melder CNN.

Først mandag ettermiddag ble deler av trafikken satt i gang igjen med enorme forsinkelser og et stort antall passasjerer som ikke har kommet seg avgårde til sine destinasjoner.

Dataproblemene rammet ikke bare moderselskapet men også flere av datterselskapene og selskap som flyr på oppdrag for Delta Airlines.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest