I dag er det styremøte i Rygge Sivile Lufthavn AS og det meste peker på at styret går inn for en anbefaling om nedleggelse av flyplassen. Det blir dermed opptil eierne som skal møtes neste uke å sette den siste spikeren i kista.

-Ryanair er fast bestemte på at de legger ned basene på Rygge, dermed går det mot en full stopp, dessverre, sier  Svein Hurlen i Rygge Sivile Lufthavn AS til ABC Nyheter i dag.

Det er opprettholdelsen fra norske myndigheter om å innføre en passasjeravgift på 80 kroner fra 1. juni som trolig setter en stopper for flyplassen i Østfold.

– Trafikken på Rygge utgjør under 1 prosent av Ryanairs totale, og de er lei av norske myndigheter. Det har nesten vært utrolig at de ville fly her. Med denne avgiften blir det 60-70 millioner billigere for dem å ha base på Landvetter utenfor Göteborg, forteller Hurlen til ABC Nyheter.

Moss Lufthavn åpnet i 2007 og kostet rundt en milliard kroner å bygge. Med Thon Holding Østfold Fylkeskommune og Orkla Eiendom inne på eiersiden skulle flyplassen bli en stor konkurrent til Sandefjord Torp.

Både Widerøe, Norwegian, DAT og Ryanair har fløyet ruter fra flyplassen. I dag er det Ryanair som for det meste flyr til og fra Rygge mens Thomas Cook og Norwegian har noen få avganger i uken.