Connect with us

Internasjonalt

Swiss lovpriser CS100 etter en måneds bruk

Publisert

| Dato:

Swiss Airlines har operert Bombardiers CS100 i tretti dager, og så langt lovpriser selskapet flytypen.

Ved innføring av nye flytyper er det ofte innkjøringsproblemer som gir mange utsettelser og kanselleringer, men flyselskapet Swiss sier det meste har gått etter rute med det nye flyet.

I følge en talskvinne fra selskapet så har det vært noen mindre tekniske problemer og operasjonelle utfordringer, men i det lange løp er dette langt under det som var fryktet ved leveransen fra flyprodusenten.

Det var 15. juli at den aller første CS100 som er levert til et flyselskap ble overlevert til Swiss som har satt flyet inn i produksjon på europeiske ruter, melder Awiation World.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest