Det islandske flyselskapet Icelandair har støtt på uventede problemer med luftsyke hos mannskapet som bemanner selskapets fly.

Det har nå gått så langt at ledelsen i selskapet har måtte igangsette tiltak for å finne ut av årsaken til at så mange blir syke når de jobber ombord i selskapets Boeing 757 og 767 fly.

I følge lokale medier på Island har økningen av ansatte som blir syke, økt kraftig de siste ukene.

En gruppe bestående av teknikere og helsepersonell har satt i gang undersøkelser rundt hva som er årsaken til at så mange plutselig blir syke. I noen tilfeller er det funnet en forbindelse mellom bevegelse på flyet under flyturen, mens det i andre tilfeller ikke er noen forbindelse mellom dette.

Teknikere i selskapet har jobbet med vedlikehold på flyene og startet arbeidet med inspisere luftinntak og ventilasjonssystemer for å se om dette kan være en medvirkende årsak.

Den islandske havarikommisjonen har også bistått ved å se nærmere på data fra flyenes ferdskrivere. Dette for å finne ut om det er noe mønster på forhold mellom sykdomstilfeller, høyde og bevegelse på flyene under selve flyturen.

I følge Guðjón Arngrímsson som er talsmann for Icelandair har ingen passasjerer blitt syke, kun mannskap ombord. Til RUV sier han at de jobber med å finne årsaken og håper at utfordringene med syke ansatte ombord snart blir løst.