Connect with us

Internasjonalt

Tilbyr gavekort ved mellomlanding på Changi-flyplass

Publisert

| Dato:

Singapore Airlines og flyplassen Changi Airport forlenger sitt transitprogram, og gir alle som mellomlander et gavekort på 250 kroner å handle for. Gavekortet kan blant annet brukes i en av de 360 butikkene flyplassen har, eller på tilgang til en av loungene.

– Vi er glade for å kunne forlenge det suksessfulle samarbeidet med Changi Airport Group. Singapore Airlines´s globale rutenett kombinert med det store spekteret av tilbud på Changi er attraktivt for reisende fra hele verden, sier Singapore Airlines´Divisional Vice President Sales & Marketing Hr. Foo Chai Woo.

Reisende via Changi flyplass kan også se frem til fasiliteter som gratis WiFi, gratis kino, flere temahager- både innendørs og utendørs samt svømmebasseng. Ved å vise frem boardingkortet kan reisende med Singapore Airlines også få rabatter i flere butikker og spisesteder.

– Vi setter stor pris på å kunne fortsette samarbeidet med Singapore Airlines. Et samarbeid som har bidratt til å styrke Changis appell for alle som mellomlander her. Passasjerer som mellomlander på Changi flyplass har en rekke shoppingmuligheter, restauranter og barer samt underholdning. Med Changi transitprogram er det enda mer attraktivt for Singapore Airlines´ og SilkAirs passasjerer å utforske mulighetene, forteller Lim Ching Kiat, Changi Airport Group Senior Vice President, Market Development.

Reisende via Changi flyplass kan også se frem til fasiliteter som gratis WiFi, gratis kino, flere temahager- både innendørs og utendørs samt svømmebasseng. Ved å vise frem boardingkortet kan reisende med Singapore Airlines også få rabatter i flere butikker og spisesteder.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest