Natt til torsdag tok det til å brenne i en flyhangar på Skien flyplass Geiteryggen. Minst tre fly av eldre årgang skal ha gått tapt i brannen.

I følge brannvesenet i Skien gikk alarmen ved 0.20 tiden i natt og flere brannbiler ble sendt til stedet.

– Det brant i en hangar med flere eldre fly som tilhører en flyklubb. Totalt er det rapportert om at fire fly har gått tapt, i tillegg til en bil, forteller operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Jørn Gustav Larsen, til TA.no  klokken seks torsdag morgen.

En av bygningene som skal ha brent ned til grunnen var en hangar som blir disponert av flyklubben Russian Warbirds of Norway, klubben skriver på sine Facebooksider at tre av klubbens klenodier gikk tapt i brannen.

-Det er med sorg vi kan melde om en storbrann på flyplassen natt til i dag. Brannvesenet klarte ikke å slukke denne før den nådde våre lokaler og hangar, og begge våre L-29 jagerfly og Yak-52 gikk tapt. Et lite lysglimt i elendigheten er at Antonoven ble reddet, skriver klubben på sine sider. 

Totalt skal fire fly ha gått med i brannen samt et kjøretøy.

Politiet vil starte etterforskning av brannen i dag og vil avhøre vitner som meldte fra om brannen melder TA. Ingen kan si noe om hvordan brannen startet eller om det har vært fremmende personer inne på flyplassområdet. Politiet skriver på Twitter at de var raskt på stedet med ordinære patruljer og hundepatrulje.