Flyselskapet Emirates har inngått avtale med Airbus om å overta to Airbus A380 som opprinnelig skulle leveres til det japanske  flyselskapet Skymark.

Det japanske flyselskapet fulgte ikke opp med betalinger på avdrag av flykjøpene og endte til slutt med konkurs. De to Airbus A380-flyene er produsert og montert sammen, men mangler alt av interiør, noe som gjorde at Emirates kunne la seg friste til å overta bestillingene.

Emirates vil nå få flyene levert i henhold til selskapets krav og med det interiøret som tilsvarer resten av flåten uten at dette påfører produsenten eller flyselskapet ekstra omkostninger.

Flyene vil stå klare til å leveres til Dubai i fjerde kvartal 2017.

Avtalen gjør at Emirates kommer opp i totalt 142 ordre på Airbus A380, selskapet er verdens største operatør av flytypen.

Ikke første gangen

Det er ikke første gangen Emirates velger å inngå avtale om å overta A380-fly som ikke finner veien til sine opprinnelige kjøpere. I 2015 inngikk selskapet en avtale med leasingselskapet Amedeo om å overta fire slike fly, som leasingselskapet ikke klarte å finne kunder til å leie.