Connect with us

Danmark

Swiss reduserer på København og Helsinki

Publisert

| Dato:

Det Lufthansa-eide flyselskapet Swiss har bestemt seg for å redusere et antall ruter i Europa og gjør nå flere kutt også i Norden.

Flyselskapet melder gjennom en oppdatering til reisebyråer verden over at ruten fra Geneve til København Kastrup, som flys fem ganger i uken, nå blir avsluttet.

Selskapet opererer siste gang til Kastrup den 17. april.

Kutter til Helsinki

Ruten mellom Zurich og Helsinki får også kuttkniven på seg. Fire ganger i uken har selskapet operert denne ruten som blir lagt ned fra 30. april. Det blir også kutt fra Geneve til Beograd og Sarajevo med siste flyvninger 16. april.

 

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest