Connect with us

Internasjonalt

Transavia-fly måtte be om strakslanding på grunn av lite drivstoff

Publisert

| Dato:

Et fly fra det nederlandske selskapet Transavia måtte søndag be spanske flygeledere om å få lande så raskt som mulig da flyet var i ferd med å slippe opp for drivstoff.

Flyet var på vei fra Amsterdam og skulle etter planen lande på flyplassen i Málaga da det ble bedt om å vente. Pilotene måtte sirkle rundt flyplassen i lengre tid og da det ikke var tegn til at flyplassen hadde noe tidspunkt for når flyet kunne lande måtte pilotene velge å lande på flyplassen i Granada.

I følge flyselskapet måtte pilotene velge å gå til Granada da det begynte å bli lite med drivstoff igjen. Usikkerheten rundt når flyet kunne få lande i Málaga var såpass usikkert at det mest sikre var å velge en annen flyplass.

Avisen Telegraaf i Nederland melder at flyet valgte å legge bak seg de 15 minuttene til Granada og fikk der fylt opp flyet med drivstoff før det etter en stund kunne sette kursen tilbake mot Málaga.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest