Connect with us

Internasjonalt

Tre jumbojets måtte til for å frakte scene til Madonna-show

Publisert

| Dato:

Hele tre Boeing 747-400 jumbojets måtte til for å frakte utstyret som utgjør scenen til artisten Madonna når hun er på turne.

Madonna er i Manila for å spille konsert i to dager og selskapet som står bak artistens turneplaner måtte leie inn tre jumbojets fra Singapore Airlines Cargo. Hvert av flyene var lastet med 400.000 kilo med kostymer, treverk, instrumenter, lys og pyroteknisk-utstyr.

Madonna som selv har chartret et eget privatfly har det komfortabelt ombord på en Boeing 757-200 i VIP-konfigurasjon. Flyet er gresk registrert.

Den største delen av Madonnas sceneutstyr er en videoskjerm på 8,5 x 4.8 meter som kan legges ned flatt på scenegulvet, heises opp som et tak over publikum og som artisten både går, hopper og tråkker over flere ganger på sine konserter, melder The Manilla Times.

Neste uke skal artisten spille i Singapore.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest