Connect with us

Norge

Trekker tilbake MD-80 gave til museum

Publisert

| Dato:

Siste MD-80 lander på Oslo Lufthavn. Foto: Hangar.no

Siste MD-80 lander på Oslo Lufthavn. Foto: Hangar.no

Flyselskapet SAS har trukket tilbake MD-80 flyet som skulle gis i gave til SAS Museet på Gardermoen.

Flyet som var et av de siste til å bli benyttet i trafikk for selskapet hadde sin siste landing på Oslo lufthavn i oktober i år. Det var da klart at det siste flyet skulle gis i gave til SAS Museet og inngå som endel av utstillingen ved museet.

Nå har flyselskapet konkludert med at gaven blir for drøy i henhold til kostnader, derfor er det nå trukket tilbake og vil i stedet trolig bli sendt til USA og Delta Airlines som i utgangspunktet skulle ha motorene på flyet som del av en avtale med SAS.

MD-80 flyet har siden det landet på Oslo lufthavn stått parkert på GA-terminalen, nå tar det trolig av for sin aller siste flytur til USA.

Kostnadene rundt å stille ut maskinen ved museet på Gardermoen lå i både leie av tomt på flyplassområdet og bygging av en plattform hvor flyet skulle stå plassert. Dette skal ha kommet opp i et par millioner kroner, noe SAS ikke ønsket å bruke midler på for å få et fly på utstilling.

I følge kilder ved Oslo lufthavn skal det også ha vært vanskelig å finne den rette plasseringen for flyet uten å måtte både bygge om deler av flyplassens gjerder og endringer av forholdet mellom hvit og rød sikkerhetssone.

SAS Museet beklager nå at flyet ikke blir endel av utstillingen, men sier i en kommentar til Hangar.no at de tar avgjørelsen fra selskapet til etterretning.

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest