Aksjeanalysesjef i danske Sydbank tror SAS vil legge frem ett av sine bedre resultater førstkommende torsdag. Flyselskapet legger da frem resultatet for tredje kvartal 2015/2016.

Analytiker Jacob Pedersen mener tallene fra SAS vil være sterke tall og det er ventet et driftsresultat tilsvarende 1.169 millioner svenske kroner ut fra en omsetning på 11.000 millioner kroner skriver avisen Dagens Næringsliv i dag. 

I følge avisen er det forventninger på at resultatet minst bør ligge på 2.418 millioner svenske kroner for helårsregnskapet i 2015/2016.

Sydbanske analysesjef tror ikke terrorfrykten i Europa og den økonomiske usikkerheten som sprer seg raskt hos konkurrentene vil få en så stor negativ effekt på tallene til SAS.

Første halvår i år fikk flyselskapet et tap på rundt en milliard svenske kroner før skatt, analytiker Pedersen tror at selskapet nå klarer å hente inn dette i andre halvår. SAS har et trafikktungt halvår siste seks månedene av 2016, noe som trolig vil bidra til at resultatet blir forbedret kraftig melder avisen.