Connect with us

Danmark

Tror SAS legger frem sterke tall torsdag

Publisert

| Dato:

Aksjeanalysesjef i danske Sydbank tror SAS vil legge frem ett av sine bedre resultater førstkommende torsdag. Flyselskapet legger da frem resultatet for tredje kvartal 2015/2016.

Analytiker Jacob Pedersen mener tallene fra SAS vil være sterke tall og det er ventet et driftsresultat tilsvarende 1.169 millioner svenske kroner ut fra en omsetning på 11.000 millioner kroner skriver avisen Dagens Næringsliv i dag. 

I følge avisen er det forventninger på at resultatet minst bør ligge på 2.418 millioner svenske kroner for helårsregnskapet i 2015/2016.

Sydbanske analysesjef tror ikke terrorfrykten i Europa og den økonomiske usikkerheten som sprer seg raskt hos konkurrentene vil få en så stor negativ effekt på tallene til SAS.

Første halvår i år fikk flyselskapet et tap på rundt en milliard svenske kroner før skatt, analytiker Pedersen tror at selskapet nå klarer å hente inn dette i andre halvår. SAS har et trafikktungt halvår siste seks månedene av 2016, noe som trolig vil bidra til at resultatet blir forbedret kraftig melder avisen.

 

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest