En tysk kvinne som reiste på ferie med Thomas Cook og datterselskapet Condor ble 22 timer forsinket på grunn av rot fra flyselskapet og rakk ikke videre forbindelser slik hun hadde planlagt.

Da kvinnen klagde til flyselskapet ble hun avvist med at saken var utenfor selskapets kontroll. Da gikk den tyske kvinne til det østerrikske reisegarantifondet som gjennom en domstol fikk retten med på at Condor skulle betale kvinnen 600 euro i erstatting.

Det var fire år siden og selskapet har nektet å etterkomme dommen fra retten i Østerrike. Det var inntil ett av Condors fly landet i Salzburg nå sist lørdag med en charterflyvning, da sto politiet klar med en rettsordre på selskapets fly, for en ubetalt regning til kvinnen på 600 euro.

Flyselskapet fikk beskjed om at inntil de 600 euroene ble utbetalt til den tyske kvinnen ville flyet bli stående i arrest i Salzburg. Da ble det liv i leiren og flyselskapet Condor satte alle hjulene i sving for å utbetale de 600 euroene slik at flyet kunne returnere til Tyskland som planlagt.

Kvinnen har i sin kamp mot flyselskapet fått god hjelp fra organisasjonen FlightRight som også var de som oppdaget at flyet nå skulle til Salzburg. Domstolen i Østerrike var dermed ikke sen om å utstede en arrestordre i selve flyet til millioner av kroner, over de rundt 6000 kronene kvinnen hadde krav på i henhold til regelverket innen EU om flyforsinkelser.

Den tyske kvinnen skulle reise fra Wien til de karibiske øyene i 2012 da selskapet rotet det til for henne og først etter 22 lange timer  på flyplassen i Wien kom hun avgårde på ferien melder ZDF/ Daily Mail.