Connect with us

Internasjonalt

Truet Thomas Cook med å å ta fly i arrest – ubetalt regning på 6000 kroner

Publisert

| Dato:

En tysk kvinne som reiste på ferie med Thomas Cook og datterselskapet Condor ble 22 timer forsinket på grunn av rot fra flyselskapet og rakk ikke videre forbindelser slik hun hadde planlagt.

Da kvinnen klagde til flyselskapet ble hun avvist med at saken var utenfor selskapets kontroll. Da gikk den tyske kvinne til det østerrikske reisegarantifondet som gjennom en domstol fikk retten med på at Condor skulle betale kvinnen 600 euro i erstatting.

Det var fire år siden og selskapet har nektet å etterkomme dommen fra retten i Østerrike. Det var inntil ett av Condors fly landet i Salzburg nå sist lørdag med en charterflyvning, da sto politiet klar med en rettsordre på selskapets fly, for en ubetalt regning til kvinnen på 600 euro.

Flyselskapet fikk beskjed om at inntil de 600 euroene ble utbetalt til den tyske kvinnen ville flyet bli stående i arrest i Salzburg. Da ble det liv i leiren og flyselskapet Condor satte alle hjulene i sving for å utbetale de 600 euroene slik at flyet kunne returnere til Tyskland som planlagt.

Kvinnen har i sin kamp mot flyselskapet fått god hjelp fra organisasjonen FlightRight som også var de som oppdaget at flyet nå skulle til Salzburg. Domstolen i Østerrike var dermed ikke sen om å utstede en arrestordre i selve flyet til millioner av kroner, over de rundt 6000 kronene kvinnen hadde krav på i henhold til regelverket innen EU om flyforsinkelser.

Den tyske kvinnen skulle reise fra Wien til de karibiske øyene i 2012 da selskapet rotet det til for henne og først etter 22 lange timer  på flyplassen i Wien kom hun avgårde på ferien melder ZDF/ Daily Mail.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest